Superused HPL vloer- en wandafwerking

Superused HPL panelen, voorzien van een grafisch patroon, toegepast als vloer- of wandafwerking.

HPL – ook bekend onder de merknaam Trespa – is een robuust plaatmateriaal dat bijvoorbeeld als gevelbekleding, interieurafwerking of bureaublad wordt toegepast. HPL plaatmateriaal komt vrij bij sloopwerkzaamheden of als consumentenafval.

Superuse heeft in verschillende projecten hergebruikt HPL toegepast als vloer of wandafwerking. Door Trespa te zandstralen of frezen wordt de oppervlakte laag die wit of gekleurd is plaatselijk verwijderd. Hierdoor ontstaat er een interessante tekening of patroon. Bij een vloertoepassing zorgt dit patroon tevens voor anti-slip.

HPL heeft een vrij hoge milieu-impact vergeleken met bijvoorbeeld een houten paneel. Dit komt door de samenstelling van het materiaal (ingrediƫnten op basis van aardolie) en het energieverbruik in het productieproces (persen onder hoge druk). Op dit moment kan het materiaal nog niet worden gerecycled tot een nieuw product. Het wordt daarom verbrand, waardoor er nog een beetje energieterugwinning is.
De positieve eigenschappen van het materiaal zijn dat ze weinig onderhoud nodig hebben, slijtvast zijn en een zeer lange levensduur hebben. Hergebruik van HPL plaatmateriaal is daarom een veel beter idee dan verbranden.

Superused HPL vloer- en wandafwerking is op aanvraag verkijgbaar. Interesse? Neem contact op met oogst@superuse-studios.com

Reacties (0)
Toon Verberg

Rotterdam (NL)
Gebruikt sinds April 2022
Materialen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project