Kantoor Q-dance

Circulaire verbouwing van de kantoor- en productieruimte voor Q-dance

Samen met de opdrachtgever hebben we de volgende doelstellingen geformuleerd: Een onderscheidend gebouw dat nauw aansluit bij de identiteit van Q-dance; Een inspirerende werkomgeving die een duurzame gebruiksfase en bedrijfsvoering faciliteert; Optimaal gebruik van de aanwezige kwaliteiten van locatie, bestaande bebouwing en materialen; Een minimale ecologische footprint en een positieve impact op beleving en omgeving.

Voor aanvang van de ontwerpfase hebben we uitgebreid onderzoek verricht naar een geschikte locatie en de wensen en eisen van de opdrachtgever. Het Programma van Eisen (PvE) onderzoek bestaat uit een document van uitgangspunten, een getalsmatig PvE en een vlekkenplan. Het onderzoek is onder andere gebaseerd op bezoeken aan de verschillende oude kantoorvestigingen en de opslagloods, interviews, een enquĂȘte en workshops.

Na het vooronderzoek heeft de directie van Q-dance gekozen voor het bedrijfsverzamelgebouw Nachtlab in Amsterdam als nieuwe huisvesting. Nachtlab is een pand met kantoor-, studio- en productieruimtes voor ondernemers in de elektronische muziek.
In het nieuwe interieur wilde de opdrachtgever graag dat de creativiteit van het bedrijf zichtbaar is. Andere wensen waren een open structuur met concentratie werkunits, de mogelijkheid voor daglicht, maar ook verduistering en het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Reacties (0)
Toon Verberg

Q-dance
Amsterdam (NL)
Gerealiseerd in Augustus 2019
Architectuur
Glazen wanden, kassenbouwprofielen, armaturen, isolatiemateriaal, contourplaat, etc.
Issos
Stefanie Tseggai, Jos de Krieger, Jan Jongert, Jeroen Bergsma, Karlijn Besse, Daniele Tanzi, Sanne Verhoeve, Karola van Rooyen, Wessel Geysels

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project