Rain Drain Digger

Een graafmachinekunstwerk voor het nieuwe schoolplein van basisschool SO Fier in Utrecht.

Voor dit schuil-speelobject werden de materialen uit een afgeschreven schoolgebouw geoogst door basisschool leerlingen zelf! Het past goed bij de energieneutrale nieuwbouw naar ontwerp van EVA Architecten. Vensterbanken, stalen regenbuizen en gymrekken vormen de belangrijkste ingrediënten van de Rain Drain Digger. De tegels van het schoolplein werden omgestapeld tot tribune voor het voetbalveld. Behalve een ruimtelijk werk maakten we ook een Superuse-lesprogramma voor de leerlingen die in hun nieuwe school aan de slag gaan.

Bijzonder is ook het graafmachinekunstwerk op het plein, de Rain Drain Digger, dat tegelijk een overdekte wachtruimte is voor de sportende kinderen in de voetbalkooi. Bijzonder, want het is gemaakt met materialen uit het oude schoolgebouw van SO Fier dat hier stond: de leerlingen hebben destijds zelf de regenpijpen ‘gesloopt’ die kunstenaar Jan Jongert van Superuse heeft toegepast. Ideeën van de kinderen inspireerden de kunstenaar.

Het laswerk is gedaan door Vincent Petit van Petit 3D Techniek. Het kunstwerk ‘Rain Drain Digger’ kwam tot stand dankzij de gemeentelijke 1,5% regeling.

https://www.youtube.com/watch?v=bH9j5rW2WSQ https://www.kunstinopenbareruimte-utrecht.nl/kunstwerken/rain-drain-digger
Reacties (0)
Toon Verberg

Gemeente Utrecht
Utrecht (NL)
Gerealiseerd in Januari 2020
Design
Educatie van en samenwerking met basisschoolkinderen en hergebruik materialen oude school
Petit 3D Techniek
Jan Jongert, Daniele Tanzi, Joost de Groot

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project