Sparkjes

Sparkjes is kort voor stoepparkjes. Dit zijn groene straatmeubels waarop bewoners elkaar ontmoeten.

Arjan, Berend en Ronald, straatgenoten uit de Soetendaalseweg, hebben een plan geschreven om groene straatmeubels te bouwen op de brede stoepen. De gemeente heeft dit plan goedgekeurd en helpt om dit plan, samen met de andere bewoners van de straat, uit te voeren. Dit is het begin van de Sparkjes.

Sparkjes is kort voor stoepparkjes. Dit zijn groene straatmeubels waarop de bewoners van de Soetendaalseweg elkaar in de toekomst kunnen ontmoeten. Sparkjes bieden ruimte om samen buiten te zitten, te eten en te spelen. Ze vergroenen de straat met planten en bomen. Daarnaast kunnen ze op andere manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld voor buurtbarbecues, schaaktafel, mini-concertjes, speeltoestel… elk goed idee is welkom!

We hebben met alle bewoners van de straat nagedacht over op welke plekken in de straat deze Stoepparkjes komen en waarvoor ze het willen gebruiken. Op basis van deze brainstorm- en ontwerpsessies is een schetsontwerp gemaakt. De uitvoering is gefaseerd gedaan, om de bewoners de kans te geven commentaar te geven op het ontwerp. De Sparkjes zijn gebouwd en geplaatst door Kay Stijnenbosch, hij heeft ook meegedacht over de uitvoering. Hierbij zijn vier restpartijen Platowood, stoeptegels uit de straat en tweedehands staalprofielen omgezet naar functionele meubels die helpen om de openbare ruimte terug te geven aan de bewoners.

Reacties (0)
Toon Verberg

Rotterdam (NL)
Gerealiseerd in Januari 2018
Design
Stoeptegels, restpartij Fraké van platowood
Jos de Krieger, Filippos Tsaoulis, Kay Stijnenbosch

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project