Buitenplaats Brienenoord

Met Buitenplaats Brienenoord ontwikkelde Superuse Studios de eerste ideeën voor het nieuwe gebouw.

Stichting Grondvesten stelde ons voor een interessante uitdaging. Het doel om op het eiland Brienenoord een nieuw kamphuis te realiseren onder de naam Buitenplaats Brienenoord. Naast een gevraagde ‘social return on investment ratio’ van 10:1 én een minimale ecologische voetafdruk, waren er ook nog twee andere factoren die richting gevend waren aan het project;

1. Het eiland is ontsloten met een oude brug die maximaal 15 ton aan last kan hebben een goederen vrachtwagen weegt al snel 19 ton zonder vracht.
2. De opgehaalde gelden leiden tot een zeer uitdagend budget. De materialen en zelfs fundering van het oude Kamphuis hebben we zoveel mogelijk hergebruikt en dient als input voor het nieuwe gebouw.

Bouwsom van het project was €300.000 voor een vloeroppervlak van ±280 m2 exclusief de verdiepingsvloeren. Het totale volume bedraagt ongeveer 1750 m3.

90% van het oude gebouw is hergebruikt, op bevestigingsmateriaal, 5 houten spanten, kolomschoenen en het glas in de kozijn op de zuidgevel na is alles gemaakt van materiaal met een vorig leven.

Rotterdam (NL)
Gerealiseerd in September 2020
Architectuur
Loods
Floris Schiferli, Maartje Kool

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project