FUTURE’S COOL?

Ontwerp van 32 studieplekken, 3 begeleidingsruimtes, entree, receptie, bibliotheek en keuken.

AFTER’S COOL biedt huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren. Voor hun nieuwe vestiging in Haarlem heeft Superuse een ontwerp gemaakt van hergebruikte materialen. Dit project, FUTURE’S COOL?, is naast een fijne huiswerk-locatie ook een pilot om toekomstige werkplekken nieuw vorm te geven zonder extra broeikasgassen uit te stoten of de temperatuur op aarde te verhogen.

We hebben hiervoor een casco kantoorgebouw getransformeerd tot nieuwe leeromgeving. Het programma bestaat uit 32 werkplekken verdeeld over 4 groepen in een doorlopende open ruimte met verder nog een ontvangstbalie, een bibliotheek, keuken, eettafel en enkele zitbanken. Een drietal aparte ruimtes zijn hiervan afgescheiden door hergebruikte glazen kantoorwanden die zijn geplaatst door Spaces4you.

De oorspronkelijke ruimte had een langwerpige S-vormige plattegrond met weinig raamopeningen. Door een lambrisering en een rondgaande bies op de vloer hebben we de ruimte meer tot een geheel gemaakt. Deze klassieke middelen hebben we afgeschuind voor een dynamische en speelse uitstraling. Dit effect wordt versterkt door de akoestische wand van diagonaal geplaatste heraklith platen zoals we die al eerder hebben toegepast in andere projecten. De meubels voegen hier nog een zwierige vormentaal aan toe die ontstaat vanuit het geoogste materiaal van afgeronde vensterbanken. Het resultaat is een overzichtelijke open werkruimte met afwisselende plekken en bijzondere objecten.

Reacties (0)
Toon Verberg

AFTER’S COOL
Haarlem (NL)
Gerealiseerd in Februari 2022
Design
95% materiaal uit oude kantoren hergebruikt
Peter Bedner, Spaces4you
Jeroen Bergsma, Tslil Strauss, Karola van Rooyen, Paul Helmond

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project