Ideeëntheater

waar ambtenaren en inwoners van Rotterdam elkaar ontmoeten

Gemeente Rotterdam opent de begane grond van het Timmerhuis voor de burgers van de stad. Zo ontstaat een ontmoetingsplek voor werkende en wonende mensen uit en van de gemeente Rotterdam.

Om een divers programma te kunnen faciliteren, heeft Superuse een plek gemaakt die ruimte kan bieden aan workshops, presentaties, voordrachten, breakout sessies, verzin het maar. Objecten en materiaal van de vorige gebruiker – Museum Rotterdam – zijn hergebruikt en omgebouwd tot nieuwe objecten die elk een specifieke kwaliteit hebben die passen bij het nieuwe gebruik. Samen vormen de 4 objecten een compact speelveld.
_ Denktank: Een object gemaakt van vitrineglas, bedoeld voor brainstormsessies. De ideeën illustreert de gebruiker op het glas en is meteen zichtbaar aan de buitenzijde. Hierdoor kan er een interactie ontstaan tussen mensen binnen en buiten de tank.
_ Speelveld: De containers die gebruikt werden voor het tentoonstellen van objecten zijn omgedraaid zodat ze open zijn naar de straatkant. De container heeft nu de functie van podium. De bestaande verhoging van de container is vermaakt tot speelveld voor voordracht en spel.
_ Harmonica gordijn: Een semi-transparant gordijn van kanaalplaten, gevuld met gemalen plastic afval uit de stad, hangt aan een verrijdbaar portaal. De rest van de gebruikte materialen zijn afkomstig uit de kassenbouw in het westland. In combinatie met de container en het podium is het een dynamisch geheel. Het gordijn is verplaatsbaar en inschuifbaar waardoor er verschillende opstellingen gemaakt kunnen worden.
_ Looptafel: De grote onverplaatsbare tafel van bijna 7 meter lang is in vier gelijke delen gezaagd. Ze zijn te gebruiken als losse tafels of vormen samen een groot object dat door middel van een opstapje gebruikt kan worden als catwalk.

Reacties (0)
Toon Verberg

Gemeente Rotterdam
Rotterdam (NL)
Gerealiseerd in Februari 2023
Design
Herinrichting met 95% hergebruikte en bio-based materiaal
Floris Zegwaard
Floris Schiferli, Tslil Strauss

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project