KEVN – Expo, Food & Drinks

KEVN is het huis van makers en kijkers. Met studio’s, exposities en een bar in het groen.

Superuse werd benaderd om vorm en inhoud te geven aan de transformatie van de monumentale school aan de Galileïstraat in Eindhoven. De ruimte voor de verbinding tussen het schoolgebouw en de omgeving lag in het ongebruikte plein. Door plaatsing van een paviljoen met een programma wat aansluit op de wensen van zowel de gebruikers van het schoolgebouw en de omgeving, wordt aansluiting gemaakt met de overkant van de straat en de rest van de buurt.

De school met zijn kenmerkende corridors is als monument hersteld. Door de drie hoge ramen aan de achterzijde van het gebouw te vervangen voor deuren is de school met het achterliggende plein verbonden. De plaatsing van een extravert paviljoen voor de introverte school heeft ervoor gezorgd dat een deel van het plein extra is omkaderd en daardoor is er nieuw leven ontstaan.

Het paviljoen is grotendeels gebouwd uit hergebruikt materiaal. Een aantal materialen, waaronder de stelcon-platen en de stalen profielen in de fundering komen zelfs van erg dichtbij: Strijp-S. De spanten uit een oude kippenschuur springen het meest in het oog. Deze zijn bewerkt en verzaagd zodat ook de gordingen van dit hout gemaakt konden worden. Het nieuwe gebouw is helemaal droog gebouwd, waardoor het demontabel is en gemakkelijk ergens anders opnieuw kan worden opgebouwd. Het paviljoen is niet gebouwd op een paalfundering, daarom moest de fundering erg zwaar worden. Er zijn drie lagen stelcon-platen aanwezig in de vloer om het nodige gewicht te creëren.

Reacties (0)
Toon Verberg

Woningcorporatie Sint Trudo
Eindhoven (NL)
Gerealiseerd in Oktober 2020
Architectuur
Volledig losmaakbaar paviljoen met hergebruikt materiaal.
Nobel Klimaatadvies, Vianen Bouwadvies
Floris Schiferli, Margot van Bekkum, Ines Ferreira, Jiayi Huang

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project